Ajankohtaisia uutisia:

Vammaispalvelulain uudistus etenee sote-uudistuksen myötä

lähikuva: pyörätuolin pyörä invatksin turvavyöhön kiinnitettynä

Eduskunta äänestää sote-uudistuksesta juhannusviikolla. Tulossa on sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnon suuri muutos, kun sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä tuleville hyvinvointialueille (Helsingin kaupunki tulee poikkeuksellisesti olemaan oma yksikkönsä).

Tavoitteena on, että hyvinvointialueet käynnistyisivät vuoden 2023 alusta. Valmisteluaikataulu on tiukka.

Sote-uudistuksen eteneminen vaikuttaa myös vammaispalvelulain uudistuksen aikatauluun. Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan samaa tahtia.

Kevään aikana sosiaali- ja terveysministeriö on järjestänyt avoimia etäkuulemistilaisuuksia, joissa pohjana on käytetty Sipilän hallituksen antamaa rauennutta vammaispalvelululakiesitystä. Kesäkuun 8. ja 14. päivinä valmistelusta vastaavat virkamiehet esittelivät lyhyesti alustavia muutoksia ja päivityksiä pykäläluonnoksiin. Työ on kuitenkin vielä kesken.

Yhdistyksemme on kommentoinut pykäliä tuoden esiin elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjien näkökulmaa suunnitelmiin ja on tiiviissä yhteistyössä ministeriön kanssa.

Vammaispalveluain valmistelutyön seuraava vaihe on loppusyksyllä, jolloin lakiehdotus lähtee lausuntokierrokselle. Silloin se saapuu myös yhdistyksellemme ruodittavaksi.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa vammaispalvelulain valmistelusta, ota yhteys kehittämispäällikköömme Ilka Haarniin, ilka.haarni@hengityslaitepotilaat.fi

Lisää uutisia:

Hengityshalvausasioita webinaarissa 31.3.

Korona-ajan takia viime kesästä tälle keväälle siirtynyt Täysin palkein – lisää laatua hengityshalvauspalveluihin -tilaisuus pidettiin vihdoin 31.3. etäyhteyksin. Webinaarin ensimmäinen puhuja Päivi Nurmi-Koikkalainen THL:stä pohti

Lue lisää »
Skip to content