Ajankohtaisia uutisia:

Terhi Toikkanen Vammaisfoorumin hallitukseen

Yhdistyksemme hallituksen jäsen Terhi Toikkanen on valittu Vammaisfoorumin hallitukseen 2022. Liisa Rautasen kausi päättyy vuoden 2021 lopussa.

”Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Tunnistipa ihminen itsensä vammaiseksi henkilöksi tai ei, tulee palveluun oikeutetulle ja apua hakevalle myöntää hänen tarvitsemansa lakiin perustuvat palvelut. Yhdenvertaisuuden vaatimus ei synny eriarvoisuuden havaitsemisesta, vaan yhdenvertaisuus on julkisen vallan turvaama kaikkien kansalaisten vapaus nauttia samoista oikeuksista, ilman että osallisuutta tukevia palveluja käyttävä henkilö itse edes tiedostaa asiaa arjessaan.

Oikeus riittäviin palveluihin ei omalla kohdallani ollut itsestäänselvyys. Riittävien henkilökohtaisen avun palvelujen toteutuminen oli vuosien prosessi. Samoin hengitystukihoidon aloitus oli puhdas sattumien sarja.

Turvaako joku taho konkreettisesti tehtyjen päätöksen luottamuksensuojan ja uudet tarvittavat palvelut – saammeko elää ja toimia itsenäisesti jatkossakin. Tilanteet kentällä kertovat tiukentuneista asenteista ja vihapuhe yleistyy. Näistä lähtökohdista ja vammaisoikeuksien puolustamisen takia lähdin Hengityslaitepotilaat ry:n pyynnöstä ehdolle vammaisfoorumin hallitukseen”, toteaa Toikkanen.

Lämpimät onnittelut valinnan johdosta!

Lisää uutisia:

Skip to content