Ajankohtaisia uutisia:

Osallistu vammaisuutta ja ikääntymistä koskevaan tutkimukseen

kannettava tietokone, vesilasi ja muistiinpanovälineet puisella pöydällä

Väitöskirjatutkija Salla Era Jyväskylän yliopiston Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksiköstä etsii kirjoituksia vammaisuuden ja ikääntymisen kokemuksista. Hänen mukaansa vammaispalveluja ei ole suunniteltu ikääntymisen mukanaan tuomiin tarpeisiin. Vanhuspalvelut taas eivät välttämättä ole riittäviä ja sopivia ikääntyville vammaisille henkilöille. Vaarana on putoaminen näiden palveluiden väliin. Siksi hän etsii iäkkäitä vammaisia kertomaan kokemuksistaan.

Voit kirjoittaa niin lyhyesti tai pitkästi kuin haluat ja käyttää halutessasi seuraavia kysymyksiä inspiraationa:

  • Minkälaisia ajatuksia ikääntyminen vamman kanssa tai iän mukanaan tuomat toimintarajoitteet sinussa ja lähipiirissäsi herättävät?
  • Oletko saanut riittävästi tukea ja apua toimintarajoitteiden tai vammojen tuomiin haasteisiin? Keneltä tai mistä olet saanut tukea ja apua?
  • Oletko kokenut, että sinua kohdellaan eri tavalla nyt, kun olet ikääntynyt tai kun sinulle on tullut toimintarajoitteita tai vammoja? Kuka tai mikä taho kohtelee eri tavalla?
  • Koetko identiteettisi muuttuneen nyt, kun olet ikääntynyt tai kun sinulle on tullut toimintarajoitteita tai vammoja?
  • Kuinka arkipäiväsi ovat muuttuneet ikääntymisen, vammojen tai toimintarajoitteiden myötä? Saatko riittävästi tukea ja apua esimerkiksi harrastuksiisi? Mistä saat tukea?

Pääset osallistumaan täältä: https://services.fsd.tuni.fi/penna/vammatjaikaantyminen/51

Jyväskylän yliopiston tiedotteen aiheesta löydät täältä: https://www.jyu.fi/…/ikaantymisen-ja-vammaisuuden…

Lisää uutisia:

Skip to content