Ajankohtaisia uutisia:

Nyt käynnissä oleva asiakasmaksulain osauudistus ei käsittele hengityshalvauspotilaita

Yhdistyksemme on saanut huolestuneita yhteydenottoja asiakasmaksulain uudistukseen liittyen. Käynnissä on kuitenkin lain osauudistus, joka ei kosketa hengityshalvauspotilaiden asemaa. Osauudistuksessa laajennetaan sen sijaan maksuttomia palveluita kansalaisille mm. perusterveydenhuollossa. Suunnittelilla on myös pitkäaikaisten asumispalvelujen maksujen kirjaaminen lakiin ja kotona annettavalle palvelulle määriteltävä maksutaulukko.

Lisäksi vahvistettaisiin kunnan velvollisuutta alentaa maksua tai jättää se perimättä tilanteissa, joissa maksun periminen voisi vaarantaa asiakkaan toimeentulon. Tällä ja muilla valmisteltavilla uudistuksilla pyritään vähentämään etenkin pienituloisimpien asiakkaiden maksurasitusta ja ehkäisemään maksujen päätymistä ulosottoon.

Asiakasmaksulain osauudistuksen on tarkoitus tulla voimaan 2021.

Sen sijaan hengityshalvausstatukseen liittyvät muutokset ovat suunnitteilla vasta myöhemmin samaan aikaan vammaispalvelulain uudistuksen ja sote-uudistuksen yhteydessä. Yhdistyksemme tiedottaa näistä uudistuksista heti, kun niistä on tarkempaa tietoa.

Lisää uutisia:

Hengityshalvausasioita webinaarissa 31.3.

Korona-ajan takia viime kesästä tälle keväälle siirtynyt Täysin palkein – lisää laatua hengityshalvauspalveluihin -tilaisuus pidettiin vihdoin 31.3. etäyhteyksin. Webinaarin ensimmäinen puhuja Päivi Nurmi-Koikkalainen THL:stä pohti

Lue lisää »
Skip to content