Lisähälytin yölliseen turvallisuuteen

Hengityskoneen lisähälytin luo turvallisuutta varsinkin yöaikaan.

Hengityskoneen käyttöön liittyy aina toimia vaativia tilanteita, jotka tulevat ennakoimatta. Tällaisia ovat esimerkiksi letkun irtoaminen jostain kohtaan tai liman nousu, joka haittaa hengitystä. Silloin tarvitaan työvuorossa olevan työntekijän reagointia. Hengityskoneissa on tätä varten hälytykset.

Omia lisähaasteita tuova tilanne on yöaika. Hengityskoneen käyttäjän on huomattavasti levollisempaa nukkua, kun työntekijä on jossain toisessa huoneessa. Samoin on työntekijälle mielekkäämpää, että voi jotakin puuhata tai oikaista itsensä. Tällöin hälytysten toimiminen ja niiden kuuleminen on ensiarvoisen tärkeää.

Erittäin harvoin käytetty turvallisuutta lisäävä laite on lisähälyttimen kytkeminen hengityskoneeseen, jolloin hälytys saadaan vietyä toiseen huoneeseen. Markkinoilla eniten käytettyihin hengityskoneisiin on saatavana langalliset lisähälyttimet. Jos tällainen ratkaisu toisi lisää turvallisuutta hengityskoneen käyttäjän elämään, niin kannattaa olla yhteydessä omaan hoitoyksikköön lisälaitteen hankkimiseksi.

Seuraavat tiedot on saatu hengityskoneiden maahantuojilta

Philips Trilogy 100, Trilogy Evo

Trilogyn etähälytin

Trilogy 100:ssa että Trilogy Evossa on hälytysäänten voimakkuutta mahdollisuus säätää kolmella eri tasolla. Lisäksi laitteeseen on tällä hetkellä saatavissa johdollinen etähälytin, joko 15 metriä tai 61 metriä pitkällä johdolla. Etähälytin antaa hälytysäänen, mutta ei kerro mikä hälytys on kyseessä ja hälytys pitää aina hiljentää tai kuitata laitteesta.

Uuteen Evoon on myöhemmin ilmeisesti tulossa myös langaton ”hälytystennäyttö” mahdollisuus. Tämä on enemmän tarkoitettu esimerkiksi hoito/ryhmäkoteihin lisäavun tarvetta varten tms.

Remote Alarm II etähälytin

Astral 150

Astral 150 ventilaattoriin on saatavilla Remote Alarm II etähälytin, johon on liitettävissä eri mittaisia johtoja tarpeen mukaan 2m, 5m, 10m ja 20 m pituuksin. 30 m johto on tarkoitettu käytettäväksi sairaalan sisäisen hälytysjärjestelmän kanssa.

Kommentit

Skip to content