Ajankohtaisia uutisia:

Koronavirukselta suojautuminen: huolellisuus on tärkeää

13.3.2020

Hallitus antoi eilen uusia ohjeita koronavirukselta suojautumisesta ja ohjeistus koskee kaikkia kansalaisia. Suuret yleisötilaisuudet peruutetaan ja kaikkea matkustamista ulkomaille tulisi välttää. Tarpeettomia lähikontakteja pyydetään välttämään ja ulkomailta palaaville suositellaan kahden viikon kotiin jäämistä.

On ymmärrettävää, että virusta koskeva uutisointi herättää huolta myös elämää ylläpitävää hengityslaitetta käyttävien keskuudessa. Yhdistyksemme seuraa tilannetta ja selvittää koronavirukseen varautumisen ja siltä suojautumisen ohjeistuksia elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjien näkökulmasta.

Kaikkien riskiryhmiin kuuluvien sekä heidän kanssaan työskentelevien ja samassa taloudessa asuvien läheisten on tärkeä huolehtia tarkoista infektiovarotoimista sekä noudattaa erityisen huolellista käsi- ja yskimishygieniaa.

THL on ohjeistanut riskiryhmiin kuuluvien läheisiä välttämään kontaktia, jos itsellä on mitään oireisiin viittaavaa. Puhelinta ja muita etäyhteyksiä onkin järkevää suosia. Työntekijöille on laadittu erilliset tartuntojen torjuntaohjeet ja työntekijöiden toimintaohjeita löytyy myös Työterveyslaitoksen sivuilta. Heta-liitto on koonnut ohjeita henkilökohtaisten avustajien työnantajina toimiville.

Tällä hetkellä yleinen ohje on seurata THL:n ja Ulkoministeriön antamia tiedotteita ja ohjeita. Toistaiseksi yksittäisille potilasryhmille ei ole laadittu erillisiä toimintaohjeita. Tilannetta seurataan päivittäin ja yhdistystämme myös informoidaan tilanteessa ja ohjeissa tapahtuvista muutoksista.

THL:n päivittyvä tiedotussivu: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Lisää uutisia:

Hengityshalvausasioita webinaarissa 31.3.

Korona-ajan takia viime kesästä tälle keväälle siirtynyt Täysin palkein – lisää laatua hengityshalvauspalveluihin -tilaisuus pidettiin vihdoin 31.3. etäyhteyksin. Webinaarin ensimmäinen puhuja Päivi Nurmi-Koikkalainen THL:stä pohti

Lue lisää »
Skip to content