Jäsenkirjeet:

JÄSENKIRJE 1/2020

Hyvät yhdistyksen jäsenet!

Elämme tällä hetkellä hyvin poikkeuksellisia aikoja ja jokaisen meidän elämä on muuttunut merkittävästi viimeisten viikkojen aikana. Suunnittelimme yhdistyksen toimintaa hallituksen helmikuun kokouksessa jo ennen kuin pandemia iski. Suunnitellut tapahtumat on siirretty tulevaisuuteen ja etsimme mielekästä verkon kautta, etänä toteutettavaa toimintaa. Toivomme, että lähetätte minulle ajatuksianne siitä mitä odotatte yhdistykseltä tässä tilanteessa, kun emme voi tavata toisiamme.

Olemme ainakin perustamassa keskusteluryhmiä, jonka vetäjäksi tulee psykoterapeutti Ritva Karila-Hietala. Hänellä on pitkä kokemus monenlaisten ryhmien vetämisestä ja esimerkiksi työnohjauksesta. Verkkotapaamiset alkavat pääsiäisen jälkeen ja ne pidetään iltapäiväaikaan. Ne toteutetaan Skype-ohjelmalla, joka ei vaadi erillisasennuksia. Mikäli tarvitset teknistä tukea, ota yhteyttä jukka.sariola@hengityslaitepotilaat.fi tai lähetä WhatsApp 0500 664 779. Yhdessä ryhmässä on tarkoitus olla kuusi osallistujaa ja ryhmiä muodostetaan tarpeen mukaan. Jos löytyy halukkaita, niin järjestämme myös nyt pääsiäisen aikaan erillisen hiljentymisryhmän, johon tulee vetäjäksi kirkon työntekijä. Ilmoittautumiset keskusteluryhmiin ma 13.4. ja pääsiäisen hiljentymisryhmään torstai aamuun 9.4. mennessä liisa.rautanen(at)hengityslaitepotilaat.fi.

PANDEMIA-AIKAAN LIITTYEN

Yhdistyksen kotisivuille ja facebookiin päivitetään meitä koskettavaa uutta tietoa, kun sitä tulee. Käykää lukemassa https://hengityslaitepotilaat.fi/ ja https://www.facebook.com/hengityslaitepotilaat (Facebookiin ei tarvitse kuulua sivun nähdäkseen)

Seuraamme sivuillamme esimerkiksi Kelan ja Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotusta sekä THL:n Vammaispalvelujen käsikirjan päivityksiä poikkeusoloista ja pyrimme muutenkin viestimään kaikesta siitä, mikä koskee elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjiä. Olkaa yhteydessä hankekoordinaattoriimme Ilkaan ilka.haarni@hengityslaitepotilaat.fi, jos kaipaatte jotakin tietoa sivuillemme tai itsellenne!

Pidämme myös säännöllistä yhteyttä Turun hengitystukiyksikön ylilääkäri Waltteri Siiralaan, joka keskustelee valtakunnallisesti eri yliopistosairaaloiden hengitystukiyksiköiden kanssa meitä koskevista varautumisohjeista ja -suunnitelmista. Myös tätä tietoa päivitetään sivuillemme.

Jos saat koronainfektion, niin voit halutessasi olla myös yhteydessä yhdistykseen. Meillä on joitakin yhteyksiä, joista voimme saada ohjeistusta liittyen infektion hoitoon kotikoneiden kanssa.

Pitäkäämme huolta itsestämme ja toisistamme. Muistetaan huolellinen käsi- ja yskimishygienia työntekijöiden kanssa, puhdistetaan pintoja ja annetaan keväisen ilman välillä tuulettaa asuntoa. On hyvä sallia itselleen myös mielihyvää tuottavia asioita, joilla poikkeusolot hiukan kevenevät. Netti on nyt pullollaan esimerkiksi kulttuuria ja konsertteja ympäri maailman, ja uusia keksintöjä etäyhteyksiä ja yhteisöllisyyttä varten ilmestyy lisää jatkuvasti.

Aurinkoista, COVID-19 viruksetonta kevättä kaikille!

Terveisin Hengityslaitepotilaat ry

Liisa Rautanen
Toiminnanjohtaja

Lisää jäsenkirjeitä:

Jäsenkirje 4/2020

04.12.2020 LOPPUVUODEN MIETTEITÄ Joulu lähestyy Covid 19 epidemian toisen aallon saattelemana. Jokaisen meidän joulun odotusta varjostaa kaipaus yhteisistä jouluisista tapaamisista ja pelko tulevasta. Syksyllä vielä

Lue lisää »

Jäsenkirje 3/2020

Syksyinen tervehdys! TULOSSA WEBINAARI LAATUSUOSITUKSISTA Hengityslaitepotilaat ry on saanut valmiiksi hengityshalvausstatuksen omaavien työntekijäpalvelua koskevat suositukset. Suositukset löytyvät nyt kotisivuiltamme linkistä www.hengityslaitepotilaat.fi/suositukset. Laatusuositukset ovat saatavana myös

Lue lisää »

Jäsenkirje 2/2020

Yhdistyksemme kotisivuilla www.hengityslaitepotilaat.fi on tietoa toiminnastamme sekä laaja koronatietopaketti. Yhdistys on koonnut ja päivittänyt elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjien kannalta tärkeää koronavirukseen liittyvää tietoa uudelle Koronainfo-sivulle.

Lue lisää »

JÄSENKIRJE 1/2020

Hyvät yhdistyksen jäsenet! Elämme tällä hetkellä hyvin poikkeuksellisia aikoja ja jokaisen meidän elämä on muuttunut merkittävästi viimeisten viikkojen aikana. Suunnittelimme yhdistyksen toimintaa hallituksen helmikuun kokouksessa

Lue lisää »

JÄSENKIRJE 4/2019

                                                                                                                                   02.10.2019 SYYSKUULUMISIA APUVÄLINEMESSUT 2019 Hengityslaitepotilaat ry järjestää tapaamisen Apuväline 2019–messujen yhteyteen. Kokoonnumme Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, D-hallin Blenheim-Convair-Douglas yhdistelmätila, 2 krs. lauantaina

Lue lisää »

JÄSENKIRJE 3/2019

19.08.2019 VERTAISTUKIRISTEILY TALLINNAAN TO 12. SYYSKUUTA Yhdistys järjestää vertaistukiristeilyn torstaina 12.9. Tallinnaan. Viking XPRS laivalla. Menomatkalla keskustelemme hengityskonetta käyttävän ja työntekijäringin hyvin toimivista arjen käytännöistä.

Lue lisää »
Skip to content