Ajankohtaisia uutisia:

Hengityshalvausstatuksen omaavien työntekijöille suunnitteilla ohjeistusta

Koronaviruksen takia sairaanhoitopiirit ovat suunnittelemassa hengityshalvausstatuksen omaavien työntekijöille nykyistä järeämpää suojautumisohjeistusta, informoitiin yhdistystämme 13.3.

Muutoksia ohjeistukseen voi tulla hyvinkin nopeasti. Ohjeistuksen tavoitteena on, etteivät oireettomatkaan työntekijät toisi tietämättään virusta mukanaan.

Käytännössä toimet tuovat kosketus- ja pisaravarotoimet lähihoitotilanteisiin eli suoja-asusteita tullaan käyttämään aiempaa enemmän.

Sairaanhoitopiirit tiedottavat kukin itse tilanteesta oman aikataulunsa mukaisesti.

THL muistuttaa muiden kuin statuksen omaavien osalta seuraavaa: ”Koronaepidemian aikana on pidettävä huolta myös niistä kotonaan asuvista, jotka ovat jatkuvasti riippuvaisia toisen henkilön avusta sekä heidän omaishoitajistaan tai henkilökohtaisista avustajistaan. Kuntien velvollisuutena on huolehtia avun tarvitsijoiden välttämättömästä huolenpidosta ja ohjeistuksesta siinä tapauksessa, että avun saaja tai auttaja sairastuu.”

Lisää uutisia:

Hengityshalvausasioita webinaarissa 31.3.

Korona-ajan takia viime kesästä tälle keväälle siirtynyt Täysin palkein – lisää laatua hengityshalvauspalveluihin -tilaisuus pidettiin vihdoin 31.3. etäyhteyksin. Webinaarin ensimmäinen puhuja Päivi Nurmi-Koikkalainen THL:stä pohti

Lue lisää »
Skip to content