Vertaistukiristeily tallinnaan 3. syyskuuta

Yhdistys järjestää vertaistukiristeilyn maanantaina 3.9. Tallinnaan. Viking XPRS laivalla. Menomatkalla kokoonnumme yhteen keskustelemaan matkalaisia askarruttavista kysymyksistä. Tallinnassa on kolmisen tuntia aikaa käydä vaikka shoppailemassa. Takaisin tullessa syömme hyvin. Laivassa on invahytit meille varattu.

Katajanokan terminaaliin kokoonnumme klo 09.30 ja laiva on takaisin 19.30.
Yhdistys maksaa jäsenen ja yhden avustajan. Jos tulet kauempaa, niin yhdistys voi järjestää yöpymisen seuraavaksi yöksi. Mahdollisia matkakustannuksia terminaaliin voi saada avustusta kysymällä 0500 664779 tai jukka.sariola(at)hengityslaitepotilaat.fi. Kimppakuljetuspyynnöt ja lisätiedot, Liisa Rautanen 0500 974 794 (tai liisa.rautanen(at)hengityslaitepotilaat.fi). Sitovat ilmoittautumiset ja allergiat ilmoitettava allekirjoittaneelle 17.8. mennessä.

Väliaikatietoja lakiuudistuksista

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoja uudesta asiakasmaksulaista syyskuun 14. mennessä. Lakiluonnokseen ei sisälly enää hengityshalvauspotilaiden hoidon maksuttomuutta. Lainlaatijoiden suunnitelmana on, että nykyiset hhp:t siirtyvät vammaispalvelulain kautta toteutettavien palvelujen käyttäjiksi. Lakiluonnokseen on ehdotettu lain voimaantulosta kahden vuoden siirtymäaikaa, jolloin 2023 vuoden alusta lähtien kaikki hengityslaitetta käyttävät olisivat uusien järjestelyjen piirissä. Yhdistys tulee esittämään, että siirtymäaika olisi neljä vuotta. Muutenkin yhdistys pyrkii vaikuttamaan, että muutosvaihe sujuisi kaikkien kohdalla turvallisesti ja inhimillisesti.

Yhtenä konkreettisena tekona yhdistys on varautunut jäsenten ohjaukseen ja neuvontaan Täysin palkein -hankkeella. Sen koordinaattorina toimii Ilka Haarni, johon voit ottaa yhteyttä joko puhelimella 045-1515448 tai ilka.haarni(at)hengityslaitepotilaat.fi. Hänen työhuoneensa sijaitsee osoitteessa Väinö Auerin katu 10, 00560 Helsinki

Aurinkoista syksyä kaikille!

Terveisin

Hengityslaitepotilaat ry

 

Liisa Rautanen

Toiminnanjohtaja

 

Yhdistys  Täysin palkein -hanke Tietosuojaseloste        facebook logo button 
Liisa Rautanen, Lonkalantie 25, 09430 SAUKKOLA Väinö Auerin katu 10, 00560 HELSINKI
0500 974 794 045 1515 448
liisa.rautanen(at)hengityslaitepotilaat.fi ilka.haarni(at)hengityslaitepotilaat.fi © Hengityslaitepotilaat ry